HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

Köszönjük!

2010.11.14. 20:55 azennyugdijam

Hálásan köszönjük mindenki részvételét a ma délután rendezett demonstráción! Köszönjük, hogy mindenki magánemberként jelent meg, és a tüntetéshez csatlakozva véleményt nyilvánított a nyugdíjcélú magánmegtakarítások védelmében.
Reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk támogatásotokra, segítségetekre. Nem engedhetjük, hogy a jövőnket egy tollvonással áthúzzák a mi megkérdezésünk nélkül!

Továbbá ismét hangsúlyozzuk, hogy a tüntetés szervezése mögött nem álltak politikai pártok, vagy egyéb szervezetek, mozgalmak! Határozottan kijelentjük, hogy a demonstráció szervezői nem a magánnyugdíjpénztárak küldötteiként - mint azt már egyes hírforrások közölték - , hanem józan ésszel gondolkodó magánemberekként jelentek meg! Minden általunk felhasznált adat és egyéb információ rendelkezésre áll a pénztártagok számára, ha figyelemmel követik a Pénztárak Állami Felügyelete, a Stabilitás Pénztárszövetség, vagy saját magánnyugdíjpénztáruk honlapját, tájékoztatóit. Mi többek között, ezekből merítettünk. Továbbra is várjuk észrevételeiteket, javaslaitokat az  azennyugdijam@hotmail.com e-mail címre.

Köszönettel:

A szervezők

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr972448833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fényes Sz.Elek 2010.11.14. 21:37:24

Az én nyugdíjam az ÉN PÉNZEM! Az Orbán Vik(tá)tornak szóló levelet így zárnám: NE NYÚJJÁÁÁ LE!!! :-)

gC 2010.11.14. 23:23:58

Sajnos a megjelent kb. 500 ember pozitív visszacsatolás a kormánynak, hogy nem kell különjösebben mérlegelnie a rövid távú következményeket illetően. Az embereket, ez a kérdés nem nagyon érdekli.

nem1rem1 2010.11.15. 07:32:01

@gC: Ha kb. 1000 ember írta alá a "petíciót", akkor a "kb." 500 résztvevő kicsit óvatos becslés...

Mint ahogy a Demokratikus Charta és az LMP, részben hasonló témájú megmozdulásairól, erről a demonstrációról is nagy-nagy lelkesedéssel hallgat, szinte a teljes média.

Hogy az m1 híradójában egy nyúlfarknyi tudósítás után részletesen ecsetelték a kormány álláspontját, valamint a hírben el sem hangzpott állítások cáfolatait, azt megszoktuk már az elmúlt hónapokban. (Pont olyan ez az új stílus, mint majd' harminc éve, mikor a Népszabadság előzmények nélküli cáfolatából értesültem, hogy a Szovjetúnió bevonult Afganisztánba...)

No de hogy mondjuk a zindexen ma reggel egy pöttyentés sincs róla, az elgondolkoztató.

Amúgy maga a rendezvény kissé amatőr szervezésű volt. Számomra ez adott hitelt annak, hogy valóban civil szervezés volt.

Bagíra 2010.11.15. 07:43:14

Azért az RTL Klub utolsó, késő esti hiradójában már az első (vezető?) hír a tüntetés volt.
Egyébként meg a legegyszerűbben az elhallgatással, és a csúsztatásokkal lehet a dolgok valóságát elferdíteni.

rettentó 2010.11.15. 08:47:11

Talán hozzám hasonlóan sokan a hátuk közepére kívánták, hogy a vasárnap délutánt tüntetésen álldogálva töltsék, mégis valami odavitt a feleségemmel együtt. Többször megkérdeztem tőle: megyünk?, de ő egy okos nő, és habozás nélkül többször igent mondott. Nem bántam meg.
Köszönjük a szervezőknek!
A média elhallgatása szégyenletes. Az ügy a fontos, nem az, hogy csak 1500 (óvatos becslés) ember fogta fel Budapesten, miről van szó. Nagy szükség lenne arra, hogy vidéken is szervezzenek ilyen tüntetéseket, egy időben a Budapestivel. Az sokkal jelentősebb lenne.
Az egész egy piti zsebtolvaj-akció, pofátlan, sunyi, hazug módon végrehajtva, és sajnos, az emberek nem is érzik közvetlenül, majd későn veszik észre. Egy bankrablóban több bátorság van. Hát ennyire fél egy 2/3-os kormány? Gyáva embernek ne add a pénzed, mert elszórja. Nem a nyugdíjra fog menni, hanem a haverok zsebébe, amikor 4 év múlva menekülni kell.

rettentó 2010.11.15. 08:50:21

A részvevők számát az is csökkentette, hogy a neten terjedt a hír, ez ne szegje kedvünket! Én elmegyek szívesen máskor is, és terjeszteni fogom.

rice 2010.11.15. 15:26:24

Tisztelt Mindenki! Sajnos nem tudtam elmenni a demonstrációra, mert a jó idő miatt elhúzódott a családi vasárnap. Ezért most leírom azt, amit ott el szerettem volna mondani:
"Tisztelt egybegyűltek!
Nevem: Jármer Richárd, és 1998 óta magánnyugdíjpénztár tag vagyok. A kezdetekben nem sokat foglalkoztam a kérdéssel, azt gondoltam, hogy az állam előírja, tehát biztos, hogy ez jó dolog.
Aztán idővel érdekelni kezdett az öngondoskodás, a nyugdíjrendszer és az ezzel kapcsolatos kérdések.
2009 óta az internetnek köszönhetően egy felhasználó név és a jelszó segítségével a nyugdíjpénztáram honlapján megnyitom a saját oldalamat, ahol szerepel a nevem, adataim és egy összeg. Ez az összeg az eddigi befizetésekből és a hozamokból tevődik össze. Az Én jövőben elkölthető pénzem! A tulajdonom egy része, ami magántulajdon. A jelenbeli munkámért kapott bér egy meghatározott %-a. Ami az enyém! Csak most nem költhetem el, ami talán nem is baj.
Most meg dühösen és szomorúan veszem tudomásul, hogy az ÁLLAMNAK szüksége van az ÉN magántulajdonom - pénzem - egy részére 14 hónapig. A költségvetés kiigazítása miatt, a konvergencia program miatt, a hiánycél teljesítése miatt. Csak 14 hónapig! De kérdem én: És ha később is szüksége lesz rá? Ha 14 hónap múlva azt mondja az Állam: 'Most nem utaljuk a tagdíjakat 20 hónapig, 3 évig, vagy akár 10 évig.'
Mert ha ezt most eltűrjük, akkor a következő kormány(ok) bármikor alkalmazhatják ezt a technikát.
Ezért a javaslatom: Az Állam kérjen, ne önkényesen elvonjon!! Mondja azt: 'Kérem a tisztelt polgárokat, hogy járuljanak hozzá a tagdíjak fizetésének felfüggesztéséhez annak érdekében, hogy teljesíteni tudjuk a hiánycélt, az EU-s kötelezettségeinket, legyen mozgásterünk a költségvetésben stb. Ne kelljen újabb hitelt felvennünk a piacról, ami növelné az államadósságot, és megszorításokhoz vezetne.'
Ebben az esetben eldönthetném, hogy segítek az Államon, vagy nem. Hogy a magántulajdonom egy részét átadom az Államnak egy meghatározott időre, vagy nem. DÖNTHETNÉK!!
De Tisztelt Állam! Ezt nem tudom elfogadni, és mindent megteszek, ami törvényes, hogy ez a pénzösszeg ne legyen állami tulajdon!!
Persze megint más, ha kérik, és szakmailag alátámasztják kérésüket!"
Szóval nagyjából ennyit szerettem volna mondani.

kovacsz 2010.11.15. 18:47:41

@rettentó:
Az is csökkenthette, ha valaki időközben átgondolta, hogy abban az esetben ha idő előtt rokkantnyugdíjas lesz, akkor kb. éhendögölget a megtakarított nyugdíjából.

rettentó 2010.11.16. 09:12:06

kovacsz: Állam bácsiéból meg majd dőzsölhet, mi?
Még jó, hogy nekem ez nem jutott eszembe, mert nem vagyok olyan pesszimista, mint ebben az országban a többség, aki semmit sem tesz, amikor kirabolják, és már-már vágyik a rokkantságra.

ABI 2010.11.19. 22:26:47

Mennyi is az állam által folyósított rokkantsági nyugdíj???? Az olyan "sok"???
RÁADÁSUL: Rokkantsági nyugellátás megállapításához szükség van jópár év szolgálati időre, azaz munkaviszonyra... nos akkor, ha az idő alatt, mondjuk 15 évig a magánpénztárba fizetek, akkor mivel is járok rosszabbul? Egyébként meg 2013 után hogyan is fizetnek majd nyugdíjakat? Mi garantálja, hogy ha a várhatóan hatalmas mértékben csökkenő ÖREGSÉGI nyugellátás mellett éhen halunk majd, akkor éppen a rokkantsági nyugdíjas fog megélni Állam Bácsiból???

nem1rem1 2010.11.25. 21:43:42

@kovacsz: Ez baromság. Egyrészt senki sem készül tudatosan rokkantnyugdíjra, max. az idült alkoholisták. Aki pedig nem alkoholista és készül rá, az személyi biztosítással igyekszik kivédeni a kockázatot.

De rendben: Mutass egy embert, akinek a döntését ez befolyásolta, vagy befolyásolja február 1.-ig, és megkövetlek.
süti beállítások módosítása