HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

Dr. Nehéz-Poso​ny Márton ügyvéd hozzászólása a demonstráción

2010.11.15. 23:15 azennyugdijam

Kedves Résztvevők!

Jogászként mondom ennek a mintegy 2 milliós tömegnek, hogy messze nem csak a magánnyugdíjpénztári tagdíjakról van szó. Arról van szó, hogy eljutottunk egy olyan állapotba, amikor egyetlen politikai erő rendelkezik akkora hatalommal, hogy lényegében bármit meg tud tenni, így a joggal is azt tesz, amit akar.

Ugyancsak jogászként kell viszont azt is mondanom, hogy a magánnyugdíjpénztári tagdíjak ügyében a belső jogrendszer alapján – az alkotmánybírósági hatáskör várható szűkítése miatt – sajnos nincs lehetőség másra, mint a törvény végrehajtására. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez a törvény ne minősülne a jogalkotói joggal való visszaélésnek, amellyel szemben valamennyiünknek minden törvényes módon tiltakoznunk kell.

Szeretném felidézni, hogyan jutottunk el idáig. Véleményem szerint a mostani helyzet kialakulásának oka az, hogy mindkét nagy politikai erő folyamatosan megtévesztette a választókat, a választók pedig hagyták magukat megtéveszteni abban, hogy majd az állam minden bajukra megoldást kínál. Tudomásul kell vennünk, hogy mi magunk kell, hogy gondoskodjunk a saját és gyermekeink boldogulásáról.

Ezért a magam részéről, ha még lesz választás 2014-ben, olyan politikai erőre szeretnék szavazni, amely nem próbálja meg elhitetni velem, hogy az állam minden problémára gyógyírt hoz.

Köszönöm, hogy meghallgattak.

Üdv:

Dr. Nehéz-Posony Márton
ügyvéd, adótanácsadó

 

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr92451408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rice 2010.11.16. 17:12:38

Az ügyvédurat meg kellene kérni, hogy vállalja el a képviseletünket egy esetleges állam ellen indított perben. Szerintem 1,5 millióan - akik nem akarnak átlépni - megbíznánk Őt fejenként 5 ft-ért, biztos elvállalná. Nem látok más megoldást.

Bagíra 2010.11.16. 20:55:02

Hát, egy 5-ösöm volna rá, de félek, bármilyen jogi hivatkozást alaptalanná tennének 1 villámgyors, visszamenőleges hatályú törvénnyel. Mi az nekik? A jogállamban egyre kevésbé hiszek.

tinca 2010.11.16. 22:23:11

Ha van, aki elvállalja az ügyemet, én felfogadom!

rice 2010.11.17. 17:45:37

Akkor toborozzunk össze legalább 1,5 millió embert, és bízzuk meg Dr. Nehéz-Pozsony Mártont, vagy ha Ő nem vállalja, akkor ajánljon v.kit

csikóhalacska 2010.11.18. 15:02:12

Velem együtt 4!
Kellene nyitni egy bankszámlát, ahová minden résztvevő elutal 5 ft.-ot (csak hogy a bankok is örüljenek) Itt pedig elküldhetnék e-mailben azokat az adatokat amikre a jogásznak szüksége van, cserébe kapnának egy azonosítót, amit utaláskor a megjegyzésbe írnának. Persze lehetne többet is utalni, egy olyan jogász aki ezt bevállalja igazán minden pénzt megér. Amíg nem kezdjük el, nem tudjuk összejön-e 1 1/2 millió ember.

rice 2010.11.19. 18:26:40

nincs nagy tolongás

nagymama58 2010.11.20. 22:14:32

Mindkét gyermekem magánnyugdíjpénztár -tag, és esetükben már nem csak a kötelező 8% lenyúlásáról van szó!!!Ugyanis mindkettő a kötelező (jelenleg 8%-) magánnyugdíjpénztári tagdíját kiegészítette a törvény által megengedett további két %-al.(SZJA_ kedvezmény jár(t) utána)Félreértés ne essék, nem az önkéntes magánnyugdíjpénztárról van szó, hanem arról, hogy törvény szerint lehetőség van a kötelező magánnyugdíjpénztárba további 2 %-ot utalni(akár a munkáltatónak, akár a magánszemélynek)November 1-től ezt sem utalják tovább!
Ez már nem is lopás, hanem rablás!!!!Lehet , hogy nem sokakat érint, mert erről nem sok szó esik, de a kötelező 8%-on felüli rész elkobzása már tényleg olyan,mintha a bankszámlámról vennék el a pénzem, mert az állam, ill képviselői jobb gazdák.Az Orbán-csapat már bebizonyította:1998-ban, mikor Selmeczy Gabriella került a nyugdíjbiztosítási alaphoz, első dolga volt, hogy több, mint 8 millióért fürdőszobát építsen az irodájához.12 évvel ezelőtt Békés megye sok falujában ezért a pénzért három kertes házat lehetett venni!És most Ő a nyugdíjvédelmi biztos!!!!Ez olyan fokú pofátlanság, cinizmus, gátlántalanság,rablás, ami ellen minden lehetséges módon fel kell lépni!Számíthattok Rám, és a gyermekeimre, aláírás ügyben, részemről pedig akár a demonstrációra is. Szűkíthették az alkotmánybíróság jogkörét, és szerintem hozhat akármilyen törvényt az országgyűlés magánnyugdíj-ügyben, a kötelezőn felüli rész lenyúlása akkor is legalább lopás!Készek vagyunk a perre!

Kegyu452 2010.11.25. 08:45:29

@nagymama58: Az igazság azért az, hogy a kiegészítést (max. 2%) továbbra is megkapja minden pénztár és be is lehet vallani.
Az igaz, hogy a jogszabály szerint 10 % ra egészíthető ki a tagdíj. Tehát ez a max. 2% az most éppen 10.

Számítunk is mindenkire. A további lépésekről itt a blogon lehet majd olvasni.

Megalúzer 2010.11.27. 23:37:36

A manyup magántulajdon lenyúlásáról szóló összes hírt olvastam és olvasom. Selmeczi nyugdíjlenyúlási komisszár szánalmas csúsztatásai, elhallgatásai csak azért váltanak ki belőlem dühöt, mert egy jól felépített kommunikációs manipuláció részei, melyeknek a Zemberek 95%-a bedől. Például azt ügyesen elhallgatja, hogy a manyup megtakarításokat BÁRKI kedvezményezett örökölheti, akit a SZERZŐDÉSEN a befizető megjelölt.
A törvénytervezet szövegét meg az összes híreket elolvasván számomra egyértelmű, hogy az csak veszíthet, akit visszaléptetnek az államiba. Mellesleg sztem 2,5 nap lesz arra január végén, hogy nyilatkozzak, miszerint egy érvényes szerződést nem akarok felbontani!!! Ilyet nem hallottam még a kötelmi jogban! Dehát jogállamról már régen nincs szó.
Részemről maradok a manyupban, annál is inkább, mert ha hagyom, hogy visszaléptessenek, akkor legitimálom a magántulajdonom ellopását! Pert is több fórumon lehet indítani, ha vki figyeli a híreket, tudhatja, milyen jogalapokkal: olyan egyszerűen nincs, hogy vki "kiírja magát a nyugdíjközösségből" (ld. Kolláth interjú, ATV 11.26.) Egyébként is: nem ÉN "írom ki" magamat, hanem ŐK, vérlázító!!! SZABAD POLGÁR VAGYOK (egyelőre), ÉS NEM FOGOM ÖNKÉNT A NYAKTILÓ ALÁ TENNI A FEJEM! Ha kell, pert indítok, legalább 2 nemzetközi fórum van: az Európai Unió Bírósága, és a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság, ahová lehet fordulni. De én még az AB-ben is bízom, hátha a sarkára áll, és "amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten!".
És osztom számosak keserűségét, akik hittek abban, hogy van még Abszurdisztánunkban hiteles politikai erő. NINCS!!!
Az összes tüntetésre megyek, és nem egyedül!!! Sajnos a szervezésben nem tudok részt venni, mert messze lakom Bpesttől.

rice 2010.11.28. 09:56:43

@Megalúzer: Akkor vidéken is kéne szervezni. Felétek hogy fogadták az új törvényt?
Sztem az alapvető baj, hogy nincs összefogás. Én naívul azt gondoltam, hogy a bejegyzésemre legalább 100-an reagálnak, de eddig csak 4-en vagyunk!!! Nem a Pénztárszövetség lépését kell megvárnunk, hanem nekünk, tagoknak kell lépnünk megvédeni a pénzünket, ez az egyéni felelősségünk.
De hogy ezen a fórumun is csak néhány ember fejti ki a véleményét, az elszomorít, és megerősít abban, hogy birka nép vagyunk. Az ilyen ügyekben még 1000 fecske sem csinál nyarat.

Megalúzer 2010.11.28. 12:00:28

Pont azt csinálom, pontosabban szervezem a pesti demonstrációra a Zemböröket. Vidéken is nagy a felzúdulás. Engem is elszomorít, hogy ezen a blogon kevesen vagyunk, terjesztem a Zigét, plusz szervezem a PERT!

veritihi 2010.11.28. 16:21:18

Nem sok kicsi demonstráció kell, az nem jó semmire. Pár száz ember itt, pár száz ott. Szárnypróbálgatásnak OK, látszik, szervezhetők neten az emberek.
Várom az eddigi megmozdulások szervezőinek összefogását. Nem egy demonstrációhoz, hanem heti rendszerességű demonstrációhoz. Várom, hogy fölébrednek végre vidéken is az emberek, és a fővárosival párhuzamosan Győrben, Pécsen, Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten ... is utcára mennek. Várom, hogy kiemelkednek szónokok, akik szavaikkal egybeforrasztják a tömeget, igényt támasztanak az emberekben arra, hogy másnap, harmadnap sokadnap is kimenjenek, egészen addig, míg el nem érjük célunkat! Mer határhoz érkeztünk.
Ma Argentína, holnapután Észak-Korea!

rice 2010.11.29. 17:27:34

Akkor kicsit nyugodtabb vagyok, mert látom, hogy van egy-két elszánt ember

FLP 2011.01.21. 11:32:31

Jogászként mondom ennek a mintegy 2 milliós tömegnek, hogy messze nem csak a magánnyugdíjpénztári tagdíjakról van szó. Arról van szó, hogy eljutottunk egy olyan állapotba, amikor egyetlen politikai erő rendelkezik akkora hatalommal, hogy lényegében bármit meg tud tenni, így a joggal is azt tesz, amit akar.
----------------------------------------------
Ezzel egyetértek.
----------------------------------------------

Szeretném felidézni, hogyan jutottunk el idáig. Véleményem szerint a mostani helyzet kialakulásának oka az, hogy mindkét nagy politikai erő folyamatosan megtévesztette a választókat, a választók pedig hagyták magukat megtéveszteni abban, hogy majd az állam minden bajukra megoldást kínál. Tudomásul kell vennünk, hogy mi magunk kell, hogy gondoskodjunk a saját és gyermekeink boldogulásáról.

Ezért a magam részéről, ha még lesz választás 2014-ben, olyan politikai erőre szeretnék szavazni, amely nem próbálja meg elhitetni velem, hogy az állam minden problémára gyógyírt hoz.

------------------------------------------------

Ez is igaz, viszont nincs jelenleg olyan politikai erő, amely nem egy eltűnt kor nosztalgiájára épít.

FLP 2011.01.21. 11:40:26

További hozzászólásom a témához.
Jelenleg egy kicsit drasztikus lépésnek tűnik ez a megoldás és nem igazán jó.
Viszont, amit nem veszünk figyelembe hogy minden rossz magával hoz jót és minden jó magával hoz rosszat.
A nyugdíj rendszer, amelyet kitaláltak, abban a korban, amikor az emberek várható élettartama jóval kevesebb volt. A várható élettartami kilátások voltak a rosszak és az erre épülő nyugdíj rendszer a jó.

Viszont a várható élettartam megnövekedett, és az erre épülő nyugdíj rendszer nem tűnik megfelelőnek. Erre megoldást kell találni.

------------------------------------------
Jelzem egyetlen államnak sincs jelenleg megoldása erre. Amerikában már most csak az informatikában, a dolgozók 50% 50 év feletti. (A fiatal szakma) Steve Jobs, Bill Gates akik az úgynevezett fiatal nemzedéket képviselték elmúltak 50 évesek. Továbba Google alapítói is elmúltak 35 évesek. Múlnak az évek. (ezzel a mítoszt, hogy itt csak fiatalok dolgoznak szeretném eloszlatni) Amerika egy olyan óriási demografiai probléma előtt áll, hogy az leírhatatlan. Kína 20 év múlva fogja Amerikát követni.
Megoldás jelenleg nincs.
--------------------------------------

FLP 2011.01.21. 11:57:15

Magyarországon gond az irdatlan magas adó és a magas tb, az állampolgárnak jelenleg ez a teher elviselhetetlen. Megoldást találtak a magánnyugdíj pénztári rendszerrel, amely az állami nyugdíj járulék egy részét lehetett befizetni. (Fidesz hozzá szólás a parlamentben , ez egy fajta lenyúlás az MSZP közeli pénzembereknek az állami kasszából/ csak érdekesség képen jegyzem meg)
A magánnyugdíj pénztárral az a gond, ha az tönkre megy (ezzel senki soha nem számol) akkor a befizetések elvesztek, az állam ilyenkor garanciát vállal -e nem tudom.

----------------------------------------

Az állam nem megoldást talál a problémákra, hanem a köz érdekében kellene olyan szabályozást hoznia mely a köz érdekeit képviseli. Illetve beavatkoznia a piaci folyamatokba amennyiben azok nem az állampolgárok érdekeit képviselik.

----------------------------------------
Az elmúlt 20 évben nem születtek stratégiai döntések, nem születtek tervek arra vonatkozóan, hogy Magyarországnak mint gazdasági egységnek mivel kellene foglalkoznia. Nincs semmilyen szabályozás.

Piaci folyamatokba való beavatkozás a kapitalista rendszerben Magyarországon az 1900 években. Mesterséges versenyhelyzet teremtése. Mindig elmondjuk, hogy Magyarországon nem volt kapitalizmus, volt csak vad kapitalizmus nem volt. Az 1900 években kiépült a közért akkor Rt. formában az állam alapította élelmiszer bolt hálózat. Azért mert a Budapesti élelmiszer árak elszálltak. Mesterséges versenyhelyzetet teremtettek és vigyáztak hogy a cég profitábilis legyen csak a profit mértékét alacsonyabb mértékűnek választották.
---------------------------------------

Azért írom ezeket mert lehetne okosabb megoldásokat kitalálni, illetve olyan megoldást kitalálni a nyugdíj rendszeren belül, amely biztosítja azt hogy az egyének a befizetéseiket garantáltan megkapják. Nem tartottam sosem normális dolognak, hogy valaki az utolsó éveinek fizetése alapján kapjon nyugdíjat. Nem pedig az egész élete munkája alapján.

----------------------------------------
A nyugdíj rendszerben azért azt is látni kell hogy az egyén felelőssége nő,saját megtakarítások kellenek. Viszont fontos lenne az állam illetve jogrendszer kiszámíthatósága hosszú távon. Nem 4 évente minden változik. Nagyon hosszú távon rendkívül sok minden beleszól egy egy megtakarításba,a nemzetközi és a hazai helyzet. De alakítani nekünk illetve az általunk megbízott embereknek kell.

édes élet 2011.02.19. 14:01:43

kedves nyugdíjasok és leendő nyugdíjasok.A magán nyugdíj sajnos nem az önöké pillanatnyilag.Nyugdíjas vagyok ,47000ftot kapok.14 éve vagyok nyugdíjas.2-3 helyen dolgoztam mindig.És ennyit ért a munkám.Meg loptak akkor is ,meg lopnak most is. amikor én dolgoztam az én pénzemből fizették apáink ,anyáink nyugdíját .Az önök rokonaiét is .Az akkori dolgozókéból.A magán ny. a nyugdíj alap részéből képződött.Mert egy részét államiban tartották ,másik részét mag.nyugd.pénztárban.Mivel ki vették az alapból a mag.nyu. alapot ,így mi csak a maradékból kaptunk nyugdíjat és emelést.Azért lett ilyen kevés.az én nyugdíjam is és a többié is.Erre írtam,hogy jelenleg nem az önöké az össze gyűlt pénz.De nem is a kormányé.Csak is a nyugdíjasok és dolgozók magán vagyona ebből kell fizetni és emelni a most ny.-sok nyugdíját.Ehhez nyúlni a kormánynak nincs joga ,se felhatalmazása nincs.

édes élet 2011.02.19. 14:09:05

Éppen ezért semmilyen körülmények miatt,é sem és más sem hatalmazta fel őket hogy másra fordítsák mint amire tőlünk le vonták.Ehhez csakis a nyugdíjak ki fizetése miatt nyúlhatnak ADDIG IS
E L A K E Z E K K E L A NYUGDÍJ ALAPTÓL fanyüvő 2

Mr. Waszabi 2011.02.25. 07:00:49

@édes élet: hát nem egészen. A mag.nyu. rendszer bevezetésére azért volt szükség, mert a csökkenő létszámú aktív dolgozói befizetések MÁR jó ideje nem fedezik a mostani nyugdíjasok nyugdíját. Az egyre növekvő hiányt az elmúlt évtizedben hitelekből finanszírozták, de ez nem tartható tendencia. Így a mostani aktív dolgozók, akik már előre takarékoskodtak öregségükre, nos, nekik már nek célja az volt nem lesz miből nyugdíjat fizetnie az államnak. A kormánynak nem a 10-20 éven belül nyugdíjbavonulók előtakaríkosságából kellene a mostani nyugdíjakat kifizetnie, mert terv szerint számukra már kevesebb nyugdíjat folyósítana az állami alapból nyugállományba vonulásuk után. Erről el tetszett felejtkezni. Ezért érvelését nem igazán tudom elfogadni, kicsit sántít. Önnek legyen most biztonsága a többiek rovására, ők meg le vannak ejtve? Ebből a szempontból lényegtelen, hogy mire fordítja a kormány az elvett megtakarításokat. Időközben be ismerték, hogy az állami rendszer pár éven belül össze fog omlani. Így is, hogy elvették a megtakarításokat. Néhány törtető majom miatt egy egész társdalom szív. Szép volt.
süti beállítások módosítása