HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

dr. Fónagy János válasza

2010.11.24. 18:00 Kegyu452

Tisztelt Kecskés György!

A magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban íródott levelét köszönettel megkaptam.

Az államnak kötelessége megvédeni a nyugdíjasokat és a nyugdíjak értékét, de ezt csak az állami nyugdíjpénztáron keresztül tudja megtenni a kabinet; ezért lehetőséget adunk a visszalépésre az állami nyugdíjpénztárba, és aki visszalép, annak az állam garantálja, hogy nem éri veszteség. Ma havi 30 milliárd forintot utal át az állam a magánnyugdíj rendszerbe, ezt az átutalást a válság idején az ország nem engedheti meg, ezért november elsejétől a jövő év végéig felfüggesztettük.

Ez Európa más országaitól sem idegen lépés, Észtország az euró bevezetésének érdekében ugyanígy cselekedett. Senkit sem kényszeríthetünk arra, hogy a saját pénzét a tőzsdére vigye, márpedig a magánnyugdíjpénztári befizetések kötelezővé tétele (1997) ezt jelentette és a válság ezért sokkal jobban érintette az emberek nyugdíjbefizetéseit, mint egy államilag garantált nyugdíjrendszerben. Mi most visszaadjuk az embereknek a saját pénzük felett való szabad rendelkezés jogát. Nem engedhetjük meg, hogy a magánnyugdíjpénztárak a nyugdíjasokkal fizettessék meg rossz üzleti döntéseik következményeit. A miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottat nevezett ki (Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő asszony személyében), akinek a feladata, hogy a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédése érdekében összehangolja a magánnyugdíjpénztárak válsága miatt szükséges kormányzati lépéseket. Az állami nyugdíjrendszer biztonságot garantál a nyugdíjasoknak, a nyugdíj pedig indexált, azaz nem veszít az értékéből. Ezzel szemben a magánnyugdíjpénztárak működése rendkívül kockázatos. Mindenki szabadon dönthet arról, hogy visszalép-e az állami nyugdíjrendszerbe, vagy marad a magánnyugdíjpénztárban. A magánból az állami nyugdíjkasszába való átlépés esetén az állam el fogja ismerni az érintett befizető veszteségeit. Senkit nem érhet kár.


Köszönöm, hogy megtisztelt levelével.

2010. november 19.

Üdvözlettel:

                                                       Fónagy János

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr312471268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csikóhalacska 2010.11.24. 21:38:29

Épp csak a leveledre nem figyelt, hisz végül csak közhelyekkel akar kifizetni hiába kérted, hogy ne tegye mert nem eszed meg.

Kegyu452 2010.11.24. 22:04:23

@attischun: Nem tudom kire gondolsz, de tényleg ezt írta... A lentebbi levelemre kaptam válaszként.

Őt sem nevezném annak elvégre a képviselőm, én inkább azt mondanám megvezette a jelenlegi hatalom...

bridgeman 2010.11.24. 23:12:10

Szép demagóg mondás, hogy a magánnyugdíjpénztárakkal kötelezően tőzsdéztetik az állampolgárokat. De meg lehet nézni, hosszú távon infláció feletti a magánnyugdíjpénztárak hozama. Ezt a magyar állam tuti nem csinálja utána.

Tréning Atya 2010.11.25. 00:01:16

Még jó, hogy nem a hivatalos szöveget nyomta a gyökér! Akárcsak bármelyik beszélő szerszám, vna belőlük elég, tucatember. Azért elég szar lehet megélni, hogy mondjuk értelmes és tettrekész vagy, de ezt senki nem tudja meg, mert a főnök küld egy papírt egy megjegyzéssel, hogy ezt olvasd fel, töki.

szkr80 2010.11.25. 09:37:10

:) Jelenleg 900 milliárdos az állami NYP hiánya amit úgy sikerült összehozni hogy azt amivel fenyegetnek hogy elveszik azaz a 24% munkaadói hozzájárulást azt eddig is oda fizették be. Nos telnek múlnak az évek a népesség fogy az aktív munkavállalók aránya csökken a társadalmon belül
- aki dolgozik magyarul -, az a 24% egyre kevesebb lesz a keveset meg több fele osztva.... :) a 10% az pedig legalább a tied és biztosan a tied. Erre a problémára az semmiképpen nem megoldás hogy eltulajdonítják tőlünk ezt a 10%-ot. Szóval akinek ajózan esze még a helyén van és nyugdíjig még több mint 8 -10 éve van az saját érdekében nagyon gyorsan menjen nyilatkozni és NEM NEM ADOM A PÉNZEMET szétosztásra.!!!!
Joker

oaziska 2010.11.29. 07:35:14

Elég tisztességtelen a kormánytól, hogy a saját, állami nyugdíját nevezi biztosnak, amikor mindenki tudja, hogy az aktív keresők számának csökkenése ennek a kasszának a halálát is jelenti. Emellett pedig a magánnyugdíjpénztárakat nevezi bizonytalannak, akik az elmúlt évek alatt az államot meghazudtoló hozamot tudtak képezni. Igen, egy részét a tőzsdén, de kik állnak még mögöttük? Komoly biztosítók. Végül is, azt teszik, amit a legkönnyebb- vegyük el attól, akinek van, s mindezt úgy, hogy ő adja önként.... Kíváncsi lennék, a nyugdíjszámítás szerint nekem mennyi járna később,ha kb. 20 év múlva leszek nyugdíjas, amikor a mostani nyugdíjasoknak nincs biztos nyugdíjuk. Mi a garancia??
Nagyon hallgat a kormányzat pl. azokról az emberekről, akik vagy a feketemunkából élnek, vagy teljesen kiestek a munkanélküli státuszból. Nekik hogy lesz nyugdíj, vagy hogy van most TB-jük? Ki fizet? Mert az állam szerintem nem...
süti beállítások módosítása