HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

Nyilt levél Kósa képviselő úrhoz

2010.12.01. 15:05 azennyugdijam

 Tisztelt Kósa Úr!

Megdöbbenéssel hallgattam az Ön szavait ma reggel a Mokka című műsorban:

 

”Kárász úr, ha a maga felesége bejelentené, hogy holnaptól nem fizet semmit be a közös családi kasszába, de ugyanúgy onnan eszik, és ott lakik maga is kirakná…”

 

Hadd kérdezzek vissza, Ön kirakná a feleségét? Csak bízni tudok abban, hogy nem gondolta végig a szavait – bár ez elvárható lenne egy nagyváros polgármesterétől, országgyűlési képviselőtől, kormánypárt alelnökétől – ma reggel. Ha jól tudom, Ön nem minimálbéres, mint oly sokan ebben az országban. Ha valaki, hát Ön tényleg nincs rászorulva arra, hogy a felesége a közös családi kasszába fizessen...

 

Tudja Kósa úr én sokkal kevesebb pénzből élek, sokkal szerényebb körülmények közt, mint Ön. De eszembe nem jutna soha, hogy a barátnőmről (még nem házasodtunk össze, talán még bocsánatos bűn ez) így beszéljek, mint Ön. Az meg végképp nem, hogy kirakjam – ahogy Ön fogalmaz – ha nem tud hozzájárulni a költségekhez. Tudja a képviselő úr a barátnőm munkanélküli és nem azért, mert nem akar dolgozni vagy, mert ne lenne megfelelő képzettsége, tehetsége... És természetes dolog számomra, hogy amíg van mit ennem, addig neki is van! Sajnálom, hogy ez az Ön számára nem evidencia.

 

Tudja, elgondolkoztat, hogy Ön és pártja a magánnyugdíjak kapcsán gyakran használja a szolidaritás szót, miközben a feleségével sem szolidáris ezek szerint. Javaslom Önnek, hogy egy csokor virággal a kezében kérjen bocsánatot a feleségétől, utána az ország hölgy tagjaitól, majd azoktól, akiket a szolidaritás nevében saját pénzük államosításra próbál rábeszélni.

6 komment

Címkék: kósa nyugdíj levél államosítás pénztár

A bejegyzés trackback címe:

https://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr1002486377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajráargentína 2010.12.02. 00:13:31

Had kérdezzek vissza helyett Hadd....

RÁBA GYÖRGY 2010.12.02. 05:50:09

Határozottan, nyugodtan!

Mára kiderült: A király meztelen. Az Állam és kormány, pedig hazug.

Az Állam közölte, hogy 2011-ben nem emelkedik a közszférában dolgozók illetménye. Tette ezt akkor, amikor pl. jó szándékú államtitkára, Hoffmann Rózsa a tanévnyitókon még jelentős bér-rendezésekről vizionált.

Az Állam és kormánya hazudik. Hazudik, mert azt hirdeti, hogy állásokat óhajt teremteni, munkahelyek százezreit ígérve, ugyanakkor 2011-ben 30 ezer álláshely megszüntetését tervezi. Az Állam és kormánya tűri, hogy 77 ezer fo-rint legyen a minimálbér, tűri,hogy munkavállalók százezreit alázzák meg nap mint nap, hogy a kis(kényszer)vállalkozók tömegeit sújtja a körbetartozás, és némán figyeli, hogy packáznak polgáraival.

Az Állam és kormánya butának nézi a lakosságot. Azt hiszi, hogy 3 millió ember elhiszi, hogy azt a rengeteg pénzt, amit deklaráltan államadósságra és fo-lyó nyugdíjak finanszírozására fordít majd az egyik kéz- Matolcsyé-, azt egy másik kéz- Selmeczié-, majd egyéni számlára teszi. Nem teszi. Az Állam elko-bozni készül mintegy 3000 milliárd forintot, úgy, hogy semmit nem ad cserébe. Nem keveset ad, nem valamit ad. Semmi nem ad. Közben pedig azt kommuni-káltatja mamelukjaival, hogy az einstand a népért van. A nyugdíjbiztonságért van. A jövőért van. Mindehhez tájékozatlan, buta, rosszindulatú janicsárokat sikerült találnia.

Az Állam és kormánya sérti az emberi méltóságot. Törvénytervezete valódi jogi kuriózum. Az ország szégyene. Utcára, majd sorbaállásra kényszerít töme-geket, hogy nyilatkozhassanak arról: maradni akarnak ott, ahol vannak. Tv. Terv. 18.§ és 25.§.Milyen közigazgatási bukfenc ez? Hogyan lehetséges a Pol-gári Törvénykönyvet is felülbírálni? De a kormány kimutatja a foga fehérjét, amikor a törvénytervezet 35.§-ában lehetővé teszi, hogy 2011. január 31. után is magánnyugdíjpénzár - tag lehessen valaki. Azaz,ezzel írásban ismeri el: Csak a pénzünk kell! Ha nem tudnk nyilatkozni a maradásról, és január 31-el belépünk automatikusan az állami rendszerbe, akár már február 2-án mehetünk a MNYP-be, de a pénzünk már az Államé. Ezért a módszerért egy rendes kocsmában üt-nek. Nagyot ütnek.

Az Állam és kormánya riogat. Bűncselekménnyel gyanúsítaná meg a magán-pénztárak vezetőit, mert a megrendelt szakmai anyagok szerint több lehetne a pénz a kasszákban. Bizonyára lehetne. Csak közben akadt egy világválság 2008-ban, amikor csak a CHF-en t50%-ot bukott minden befektető és kisember. A befektető tudott korrigálni, a kisember most rokkan bele.

Az Állam és kormánya ígér, de nem tartja be. A CHF árfolyam miatt remény-telen helyzetbe kerülő százezreken Rogántól Kósáig mindenki segíteni akart, de semmi nem történt. A Magyar Köztársaság Kormányának semmilyen ötlete, ja-vaslata nincs, ami akárcsak enyhítené ezt a veszélyes helyzetet. Amit pedig kita-láltak, és eredményként tálaltak, olyan szerény és siralmas, hogy még viccnek sem jó.

A kételkedők számoljanak. Olvassák el a törvénytervezetet, nézzék meg a nyugdíjtörvényt, és aztán döntsenek. Aki maradni akarnak, és nyilatkozná-nak, a tv elfogadása után, ajánlott levélben azonnal tegyék meg ezt az illeté-kes OENY felé, nyissanak Ügyfélkapu-t, és készüljenek a sorállásra.

Kemény, hosszú tél lesz.

Rába György

likuzir 2010.12.02. 10:10:13

Hogy ez a Kósa mekkora ökörséget mond! Tovább az ő gondolatmenetén: ha nem fizet SEMMIT be az asszony, akkor én is kiraknám! Csakhogy az eddigi havi nyugdíjra spórolt pénzét (9,5 - 10%) akarja tőle kizsarolni hubby, MÁSKÜLÖNBEN a napi kasszába kajára, rezsire való befizetését (24%) TOVÁBBRA IS elveszi tőle és még ki is rakja a picsába! Ez korrekt, Kósa úr??!!

pikimiki 2010.12.02. 15:04:26

@likuzir:
1. Mikor mondott Kósa nem ökörséget ?
2. mindenféle személyeskedés mélkül: és ha az asszony azért nem fizet be SEMMIT , mert neveli a gyerekeidet, mos-főz-vasal rád, és hozza a meleg lábvizet Neked?
3. Kósa persze azért kirakhatja az asszonyt ( meg Te is ) , de asszonyaitoknak érdemes megfontolniuk, hogy ezt inkább ők tegyék meg.
3. Viszont állam bácsi ill. kormány ezt nem teheti meg, különösen ha még a 24%-ot tobábbra is elvesz.Ebben legalább egyetértünk.
Ugyanis nem ő választott minket holtomiglan-holtodiglan , hanem mi válaszottuk őt/őket 4 évre.
P.S. Már aki beletartozik a "2/3 mi"-be, én történetesen nem. De ez most lényegtelen.

likuzir 2010.12.03. 11:12:00

pikimiki:

Persze, az én írásomból dől az irónia, (nem is vagyok nős) csak a szörnyű, hogy ezek a pöcsfejek (Kósa és az egész bagázs) hatalmas hazugságokat beszélnek, és még agresszívan ragaszkodik is hozzá, hogy úgy igaz. Ha az asszony csak annyit "fizet be" a családi kasszába, hogy mos, főz, gyereket nevel, akkor jár is érte valami, valóban. Ha így kidobom, egy nagy szemét vagyok. De országos példával: én ha csak annyit fizetek be, hogy hivatalos bruttó 200e-ért dolgozom, adót fizetek, vásárolok és áfát fizetek, az a minimum, hogy nem raknak ki a közös kasszából. Pláne, hogy még plusz 50 ezret befizetek a mostani nyugdíjasoknak! Szerintem a háborgás nagyon alábbhagyódna, ha a 24%-ot is eltehetném saját magamnak! Vagy ne adj isten a 10% menjen a közösbe, a 24 a manyupba, de az látszik, hogy semmi egyeztetés, semmi agyalás, ott a gyerek malacperselye, no bazmeg törjük fel, és igyuk el az összeset! Ilyen hozzáállásról öregek mesélnek a Rákosi-korszakból! Megvédi a nyugdíjat? És mennyit védesz meg kicsicsillag? (Selmeczi) Ja hogy azt nem is tudod! Nem tudod mikor és mennyit adsz vissza, ugye? És megvéded a feltörekvő tőzsdéktől is? Helyette szar államok (Pl:Mo.) kötvényeibe tegyem? Szóval ezt egyszerűen nem bírom elviselni.

pikimiki 2010.12.03. 15:51:07

@likuzir:
mea culpa, az irónia nem jött át :-)
valszeg azért, mert annak alapján amit Kósából eddig láttam, nem kétséges, hogy ezt a baromságot ( családi és össznemzeti szinten is ) komolyan gondolja
ennek a feltételezésnek a Te esetedben - így ismeretlenül - valóban semmi alapja nem volt
a kérdés lényegét tekintve véleményedet ( és indulataidat ) osztom
utóbbiakat igyekszem kontrollálni ( ártanak az egészségnek ), és inkább azon töröm a fejem, mit lehet még ebben a helyzetben csinálni, hogyan lehet ebben az országban még racionális döntéseket hozni ( mármint nekünk, zembereknek )
szívélyes üdvözlettel:
pikimiki
süti beállítások módosítása