HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

Selmeczi újabb pontatlansága - avagy a laikusok szándékos megtévesztése ?

2010.12.02. 00:08 azennyugdijam

Selmeczi Gabriella nyugdíjbiztos újabb nyilatkozatában aggódik a magánnyugdíjak biztonsága felől. Hivatkozik az egyik, mintegy 200 millió veszteséget elszenvedett pénztárra, s bár nem meri néven nevezni, azért homályos célzásokat tesz rá, miszerint annak vezetője a Stabilitás Pénztárszövetség egyik alelnöke. Amikor hivatalban levő személy vádakat fogalmaz meg az általa felügyelt terület egyik szereplőjével szemben, tán illlene ezt saját hatáskörében, hivatalos vizsgálata során megtennie, és nem a sajtóban sejtettni hevenyészett, laikusokat megtévesztő információkat. Ez olyan, mintha a legfőbb ügyész kezdene célozgatni a sajtó nyilvánossága előtt, hivatalos vizsgálat helyett. Szerencsére ott még nem divat ez.

A csúsztatás, összemosás abban van, miszerint a magánpénztár csak a saját működési tartaléka rovárására tud veszteséges lenni, a tagi vagyon rovására nem. Erre gondolsan vigyáz a PSZÁF, ezért ellenőrzik rendszeresen a magánpénztárakat. A tagi vagyon veszteségeit kizárólag a tőzsdei részvény és állampapír árfolyamok, illetve azok hozamai okozhatják. Tehát a 200 milliós veszteségről pontosítani kellett volna, hogy az a pénztár saját keresményének negatívuma, aminek pótlásáról magának kell gondoskodnia külső forrásból, a tagok vagyonának érintése nélkül.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr922502383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manokaim 2010.12.09. 08:41:04

Laikusok szándékos megtévesztése! Így helyes, meg kell állapítsam, hogy a kormány részéről elhangzó hazugságokat félrevezetésnek veszem, lehet nem az? Két elképzelésem van: vagy tudják mit beszélnek, hogy az nem igaz, és akkor nagy baj van, mert ugye a agyukban megszületett baromságokat meg tudják szavazni, hogy törvény legyen belőle. Vagy nem tudják, hogy miről beszélnek, no akkor is baj van, mert akkor annyira nem értenek semmihez, hogy az már kétségbeejtő, és mi lesz velünk Manókáim?

manokaim 2010.12.09. 08:56:47

És kedvencem: selmeczigabi.hu (én már csak így hívom).MIket is mondott ő már a pénztárakról? Idézet 2010.10.20-i 46-os felszólalásából:"Képviselőtársam is említette már ezt a rendkívül magas működési költséget, amivel a magánnyugdíjpénztárak (továbbikban:MNYP) működnek: közel 5 százalék....." Hát kedves selmeczigabi.hu. Ha azt hallja, hogy Öntyöm Pönty magyar állampolgár a jövedelme 5%-át költi havonta szórakozásra, míg Matolcsy úr csak 2%-át, akkor ugye azt a következtetést vonja le, hogy micsoda pazarló életet folytat ez az Öntyöm Pönyt. Pedig kedves selmeczigabi.hu, Öntyöm Pönty havi jövedelmének 5%-a csak egy színházjegyre elegendő. Jól tudom én, hogy minden % mögött forintok gurulgatnak. És mondjuk egy 100 000 Ft-os bruttó fizetésből a MNYP 8 000 Ft ot kap, a működési és likviditási alapra jutó költségük ennek az 5%-a Ön szerint? Rendben. Ennek a 100 000 bruttóval bíró járulékfizetőnek a bére után akkor az állam ugye 25,5%-ot kap nyugdíjra, és ennek az összegnek a 2%-ról beszélünk, ami (nem tudom hogyan számolta) ezek szerint kisebb összeg, mint a MNYP által kért költség? Nos, nem szeretném, ha Ön számolná ki a fizetésemet!

manokaim 2010.12.09. 09:05:43

Jut eszembe! Ugyanebben a felszólalásában azt mondta selmeczigabi.hu, idézem: "Ezzel szemben az állami rendszer jóval olcsóbb, és ne felejtsük el, hogy az állami nyugdíjrendszer ráadásul még végez egy szolgáltatást is pluszban, nyugdíjat folyósít. ... Tehát úgy működik 2 százalékon a nyugdíjbiztosító ma Magyarországon, hogy nyugdíjat is folyósít, embereket alkalmaz, tehát ez a legköltségesebb része a dolognak."
Hát atyám én teljesen hülye vagyok, no persze. Gondoltam is, hogy a MNYP-k robotokat vagy kiborgokat alkalmaznak, és azért annyira magas a költségük!!!! Miért nem kezdtem el korábban olvasgatni selmeczigabi.hut? Manókáim! Az Országház honlapján selmeczigabi.hu szájából hallhatjátok a tutit, felszólalásait olvasva megvilágosodhatunk!

manokaim 2010.12.09. 11:59:07

"Szeretném felhívni minden magán-nyugdíjpénztári tag figyelmét arra, hogy a mai sajtóhírek is azt erősítik meg, hogy a vagyonunk, a magánnyugdíjpénztárakba befizetett forintjaink nincsenek biztonságban, nincsenek jó kezekben. A mai újságcikkek egyike is azt taglalja, hogy a magán-nyugdíjpénztári befektetések következtében több száz millió forint veszteséget könyveltek el" - mondta Selmeczi Gabriella, aki szerint egyre több információ, egyre több adat van a birtokukban arról, hogy a magán-nyugdíjpénztári befektetések nincsenek jó kezekben, folyamatosan veszteségeket szenvednek el. "Aggódunk, hogy ez a folyamat január 31-ig fel fog gyorsulni" - tette hozzá. selmeczigabi.hu NE AGGÓDJ, MEG TUDJUK VÁLASZTANI MAGUNKNAK A PÉNZTÁRAT, AHOL ELHELYEZHETJÜK MEGTAKARÍTÁSAINKAT! Kedves selmeczigabi.hu, nincsenek szervek akiket megtudnának kérdezni? Vagy szakemberek a kormányban? Csak újságokból okosodnak?

manokaim 2010.12.09. 12:03:32

Selmeczi újabb pontatlnasága
Selmeczi aggódik

manokaim 2010.12.09. 15:09:33

Manókáim! Megpróbálta már valaki telefonon felhívni a Nyugdíjbiztosítót (szeretnék egy élő embert látni, akinek fel is vették a telefont), és megkérni őket, hogy mondjuk 2007 januárjától 15 napon belül legyenek szívesek küldeni neki egy részletes kimutatást havonkénti bontásban arról, hogy ki mennyit vallott be az ő TAJ-ára? Mert selmeczigabi.hu szerint ők (NYUBI) olyan rengeteg munkát végeznek.

Megalúzer 2010.12.09. 15:42:47

Szóval az a nagy hadi helyzet, hogy a manyup vagyon a 14 havi "elterelés" óta és 2001. január 31-ig pontosan ártunk és kormányunk cinikus és durván manipulatív kommunikációs hadjáratának a következménye! Ők generálják a vagyon elértéktelenedését, csak olvasni kell a gazdasági lapokat!

manokaim 2010.12.10. 15:10:16

Azt állítja Selmeczi Gabriella
nyugdíjvédelmi biztos, hogy az állami nyugdíjkassza jelenlegi hiánya 800 milliárd forint (Iván László, a Fidesz nyugdíjastagozatának elnöke szerint 900 milliárd), és ezt szüntetné meg az államhoz átvitt magánpénztári vagyon.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a hiány ennél jóval kisebb, és oka csak részben a magánpénztárakba fizetett járulék. Az ugyanis évente csupán mintegy 360-370 milliárd, míg a nyugdíjalap hiánya az idei költségvetés szerint 694 milliárd volna. A különbség például a gyesen lévők után az állam által fizetett járulékokból és hasonló kötelezettségekből jön össze, márpedig ezek továbbra is megmaradnak, csakúgy, mint a hiány. Amely a fideszes nyugdíjmentésig hétről hétre százmilliárdokkal nő. Nem számokban, szavakban.

manokaim 2010.12.10. 15:12:09

Azt állítja Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár
(a Magyar Hírlapban), hogy azért vegyes a rólunk kialakult kép nemzetközi befektetői és hitelminősítő körökben, mert a Bajnai-kormány finoman szólva is problematikus örökséget hagyott maga után.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a legnagyobb nemzetközi hitelminősítő, a Standard and Poor’s a napokban azért tartotta hatályban a magyar adósságbesorolásra érvényes negatív kilátást, mert az Orbán-kormány által kidolgozott terv „kulcsfontosságú alkotóelemei károsnak bizonyulhatnak” a magyar gazdaság középtávú növekedési esélyeire, és nem helyezik fenntarthatóbb alapokra a közfinanszírozást. Az átmeneti adók és illetékek ugyanis nem sokat segítenek a strukturális hiány kezelésében, a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos intézkedés pedig kimondottan visszalépés. Az Európai Beruházási és Újjáépítési Bank legutóbbi jelentésében éppenséggel a Bajnai-kormány reformjait értékelte, a mostani intézkedéseket viszont ad hoc jellegűnek minősítette, amelyekkel bizonytalanságot keltettek, és csak későbbre halasztották a szükséges reformokat. Hát ilyen a problematikus örökség.

manokaim 2010.12.10. 15:14:31

Azt állítja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (az MTI-nek adott interjújában):
a Fidesz–KDNP-szövetség abban különbözik az MSZP–SZDSZ-kormánytól, hogy ők felülről akarták megmondani, mi történjen, a mostani kormányszövetség pedig megkérdezi az érdekelteket, és az ő véleményük beépítésével, az egyes szempontok méltányos figyelembevételével fogalmazza meg javaslatait.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a mostani kormány éppenséggel feltűnően nem kérdez meg senkit döntései előtt. Nem véletlenül tiltakoznak a szakszervezetek, amiért kerülik velük az érdemi megbeszélést. Nem véletlenül sajnálkozott a nyáron a szlovákiai parlamentből kiesett Magyar Koalíció Pártjának vezetője, Csáky Pál is, hogy ők figyelmeztették a magyar kormányt a kettős állampolgárságról szóló törvény időzítésének veszélyeire, de nem hallgattak rájuk. Nem véletlenül nem kaptak levegőt a magánnyugdíjpénztárak vezetői, hogy egyik pillanatról a másikra elvették tőlük a járulékokat. Nem véletlenül kifogásolták a bankvezetők, hogy se szó, se beszéd, kivetették rájuk a bankadót, és nem véletlenül nehezményezték a válságadóval sújtott cégek, hogy egyik pillanatról a másikra őket is elkapta a fideszes gépszíj. Mint ahogy arról is elfelejtették tájékoztatni őket, hogy a válságadót nemcsak három évre tervezik, mint ahogy először ígérték, hanem legalább ötre. Mint ahogy a nyugdíjjárulék felemeléséről is egész véletlenül nem szóltak senkinek. Persze lehet, hogy Semjén Zsolt fogalmai szerint éppen ez a méltányos. Nem kell feleslegesen idegesíteni senkit.
süti beállítások módosítása