HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

A nyugdíj-hazugsággyár ujabb elme-mérgezéses áldozatot követelt: TGM

2010.12.13. 16:36 Balla Szabolcs

Édes Istenem! Ezt kellett megérnünk, hogy Antall József halálának évfordulóját követő napon kortársának szájából ilyen sületlenség számazik ki ?

Hova lett a bölcs gondolkodó, hova lett a demokrata ? Félni könnyebb, mint megoldani a problémákat, értem én, de könyörgöm, ne a másét tolja már a csalán közé, ez igazán nem illő! Mindenki a sajátjával rendelkezzék...

Kedves TGM, lehetne mondjuk beruházásokat leállítani vagy a herdáló közintézmények költségvetését egy kis fáradságos munkával megmetszeni. De nem. Itt már az a normális, ha a kisembert, az adófizetőt zsebelik ki, mert azt könnyebb. Vagy csak annak látszik egyelőre. De lesz még következménye, nem hagyjuk ennyiben. Annyi biztos, hogy megalapozatlan és felelőtlen kijelentés volt a magánnyugdíjvagyont okolni a kialakult eladósodottság miatt. Ismét elmondom, gyengébbek kedvéért: a magánnyugdíjpénztári portfólió legalább 60%-ban magyar államkötvényekbe van befektetve jelenleg is, azaz a Magyar Állam zsebében van annak forint ellenértéke. Ja, hogy azt majd lejáratkor vissza kellene fizetni, értem én. Emígy meg nem kell, nyilvánvaló. Épp, mint bankrablásnál. Ott is megvan a rabló indítéka. Csak a károsultak nem értenek vele egyet. És valószínűleg azért nem, mert a nevükben is benne van: kárukra van a ténykedés. Ha már a társadalmi szolidaritásnál tartunk, miér tnem einstdandolnak minden szőlőből, szántóföldből is tizedet ? Vagy bankszámlából. Majd Orbán Viktor, Matolcsy György megmondja, menniy pénzre van nekünk szükségünk, s a felesleget elvonja a köz érdekében.

Mi van itt, kommunizmus ? Ébredjünk már fel, elvégre jogállamnak hívják egyelőre még.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr692513410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.