HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

Felhívás nyilatkozattételre 2011. január 5-én a Váci úti Nyugdíjfolyósító Igazgatóságon

2010.12.23. 01:54 azennyugdijam

·         Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy 2010.12.21-én kihirdetésre került (követő napon pedig érvénybe lépett) a 2010. évi CLIV. törvény, azaz december 22-étől kezdve MEHETÜNK NYILATKOZNI a magán-nyugdíjpénztári tagságunk fenntartásáról! 
         
·         Lehet, hogy nehéz megállni, hogy már most ne rohanjon nyilatkozni az, aki magán-nyugdíjpénztári tag szeretne maradni, de kérjük, aki tud, még várjon pár napot, és az évvégi hajrá és ünnepek után kipihenten tartson velünk!
 
·         Gyertek 2011. január 5-én, 17.00 órára a Váci úti Nyugdíjfolyósító Igazgatóság Ügyfélszolgálatára (1139 Budapest Váci út 73.) és tegyünk közösen nyilatkozatot a magán-nyugdípénztári tagságunk fenntartásáról!

Január 5-én a közös, nagyobb létszámú megjelenésünknek egyrészt eszmei értéke, másrészt tiltakozó, demonstrációs jellege is van, kérjük, tartsatok velünk!

·         Az Ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint a lakhelytől függetlenül megtehető itt a tagság fenntartását célzó nyilatkozat, tehát akár budapesti, akár vidéki lakhellyel rendelkezünk, nyilatkozhatunk a Váci úton, ilyen korlátozása nincs a nyilatkozattételnek. A helyszín a kék metrónak az Árpád híd megállójához közel, gyalogosan jól megközelíthető helyen van. 
·         Azért épp január 5-i napot szánjuk ezen fontos döntés írásbeli megerősítésére, mert ezen a napon 18.00 óráig tart nyitva az Igazgatóság Ügyfélszolgálata, a többi napon azonban hamarabb zárják a kaput, tehát a szerdai napok kivételével a többi napon általában csak a munkaidő terhére történhet meg a nyilatkozat megtétele.
·         Feltehetőleg leszünk egy jó páran, de épp az a cél, hogy egy adott helyszínen és adott napon megmutassuk, mennyien nem mondunk le önként és dalolva a magán-nyugdíjpénztári számlánkon sok év alatt összegyűjtött, saját nyugdíjcélú megtakarításunkról. Természetesen felkészülhetünk egy rövidebb-hosszabb ideig tartó sorban állásra, azonban megerősített hír, hogy aki 18.00 óráig – kapuzárásig – megérkezik az Ügyfélszolgálathoz, a kapuzárás után is sorra fog kerülni, és még aznap megteheti írásbeli nyilatkozatát! 

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálati munkatársainak lelkiismeretes munkáját előre is nagyon köszönjük! Telefonhívásaink alkalmával minden alkalommal nagyon segítőkészek voltak velünk! Semmiféleképpen nem kívánunk számukra rossz napot, mégcsak rossz perceket sem okozni, hiszen ők is csupán áldozatául estek annak a
jogszabályi előírásnak, amely teljesen lehetetlen feladat elé állítja ezeket a tisztességes ügyintézőket azáltal, hogy ilyen kevés idő alatt akár túlórákkal is tarkítva, sok-sok magánnyugdíjpénztári tag személyes megjelenését elviseljék, és írásbeli nyilatkoztatásukat technikailag is lebonyolítsák.

Mindamellett, hogy türelmesen végigvárjuk majd azt az időt, amíg sorra nem kerülünk, a magunk részéről nyilatkozattételünkkel egyidejűleg, mindenképpen valamely csekély kis ajándékkal is kedveskedni fogunk nekik áldozatkészségük elismeréseként!

 
Szeretnénk felkérni, sőt buzdítani minden kedves nyilatkozni szándékozó állampolgárt is arra, hogy ezen a kissé lehangoló januári napon legyünk figyelmesek, és aki teheti, hozzon magával valami apró, kedves ajándékot (csokoládé, egy szál virág, vagy hasonló csekélység), amelyet az ő nyilatkozattételét személyesen elvégző ügyintézőjének sorra kerülésekor átadhat, ezzel is jelezve, lelkiismeretes munkavégzésüket elismerjük!


·         Tartsatok velünk!

Várunk Benneteket is 2011. január 5-én 17.00 órától kezdődően a Váci úti Nyugdíjfolyósító Igazgatóság Ügyfélszolgálatánál!

Tudd, hogy pontosan melyik magánnyugdíjpénztárnál áll fenn jelenleg a tagságod, és ne feledd otthon ezeket:

* személyazonosító igazolvány

* lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya, esetleg útlevél, vagy kártyaformátumú vezetői engedély)

* Társadalombiztosítási Azonosító Jelet tartalmazó hatósági bizonyítvány (röviden TAJ kártya)

* magadat :)


 

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr22533889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veny 2010.12.23. 02:44:36

Talán sikerül aznap odaérnem, tetszik az ötlet.

Mit kell vinni a nyilatkozathoz?

onmagam 2010.12.23. 06:09:38

Értem a motivációt, de most akkor szegény ártatlan ügyintéző túlórázzon éjfélig?

veny: információk itt: www.onyf.hu/?module=news&action=show&nid=8182

konkrétan: "személyazonosító igazolványát és a lakcímet igazoló hatósági igazolványát (esetleg útlevelét vagy kártyaformátumú vezetői engedélyét), továbbá a Társadalombiztosítási Azonosító Jelet tartalmazó hatósági bizonyítványát (TAJ-kártya).]"

Bert 2010.12.23. 11:07:33

Egyúttal hirdessétek meg eseménynek a Facebook-on!

reichenberg kenéz 2010.12.23. 12:11:03

@onmagam: Igen az ügyintézőknek nem lesz túl jó napjuk, de hát sajnos e miatt nem lehet egy ilyen akciót lefújni. Majd viszünk virágot!

onmagam 2010.12.23. 15:40:17

@Bert: Sokan ott követik el a hibát, hogy azt hiszik, hogy ha valami fent van a facebookon, vagy valahol megtalálta az interneten akkor arról már tud az egész ország. Pedig nem.
Ha azt akarjátok, hogy sok résztvevő legyen ki kell lépni az internetről.

1954zsu 2010.12.25. 15:50:48

Kedves érdeklődők! biztatok mindenkit a gyors cselekvésre, mert az idő haladtával hosszú sorok lesznek/remélem... /Dec.23-án nyilatkoztam Vácott,az észak Pest-megyei régió oda tartozik.Kamasz fiammal csak mi voltunk ott,2 főre 5 perc.Az évszámból látni, nem vagyok fiatal, 38 év munkaviszonnyal, lazán lemondtam a hátralévő csaknem 10 év állami nyugdíjáról. Magamtól többet remélek.Másrészt ez az őrület sem tart örökké.'98-ban magam döntöttem aMNYP belépésről,tudatosan.Gazdasági számítások alapján is csak ezt tudom nektek is ajánlani.No és az öntudat is számít...Sajnos arra utaznak, h.a sok tájékozatlan és lusta ember megtakarítása az ölükbe hullik.

1954zsu 2010.12.25. 15:53:26

@onmagam: én is így látom, sok más fórumon is meg kell jelenni és ezt az oldal elérhetőséget is máshol megjeleníteni.

1954zsu 2010.12.25. 15:55:52

@veny: szem.ig. v. útlevél -lakcímkártya- TAJ KÁRTYA. TUDNI , MELYIK MNYP-ben vagy tag. Mondjuk ez minimum elvárás...

rice 2010.12.28. 20:34:08

Tisztelt Tagok! Valaki volt már Dániel Péternél a jogorvoslati lehetőség miatt? Amennyiben igen, kérem írja meg tapasztalatait.

1954zsu 2010.12.29. 14:38:18

@rice: Engem is érdekel, aki tud többet erről, írja meg !

Megalúzer 2010.12.31. 14:07:06

Én ma nyilatkoztam, vidéken, egy ismerősömmel együtt, miszerint nem óhajtom felbontani azt a polgári jogi szerződést, melyet a másik fél sem óhajt felbontani. Az ügyintézők udvariasak voltak, semennyit sem kellett várakozni, bár most kivételesen örültünk volna egy fél napos sorbanállásnak. Következő lépés: minden ismerősünkkel tudatjuk a döntésünket, reklámozzuk a blogot, és mindketten beadtuk már az indítványt az Alkotmánybírósághoz.

Concordius 2011.01.04. 19:07:56

2010. CLIV. tv. 22. § Az Mpt. 83. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(7) A végelszámoló a végelszámolás kezdő időpontjától számított 30 napon belül kiküldött levélben a pénztár tagjait a pénztár jogutód nélküli megszűnéséről és 30 napos határidővel nyilatkozattételre szólítja fel a tagokat, hogy melyik pénztárba kívánnak átlépni.<b> Amennyiben a tag nyilatkozik a más pénztárba történő átlépéséről, akkor a követelését a (6) bekezdésben foglaltak szerint kell átutalni. Abban az esetben, ha a tag a megadott határidőn belül nem nyilatkozik, a végelszámoló intézkedik a tag társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszaléptetése érdekében.”</b>

veny 2011.01.06. 07:40:51

Na voltam. "Kicsit" bekavart a másik vonalom ment 3-5 közöttre szervezés, ezért aztán médiaesemény nemigen lett a dologból (vagy legalábbis mi lekéstük).

Tök jó érzés volt beadni a maradási nyilatkozatomat, szinte kár, hogy nem kell többször... :)

1954zsu 2011.01.06. 11:24:08

ÍRJÁTOK MEG, MI VOLT CSOPORTOS NYILATKOZÁSON ?
ÉN MÁR VOLTAM KARÁCSONY ELŐTT, AMÚGY SEM PESTRE TARTOZOM...
MIVEL SZAKMABELI VAGYOK, VAN EGY PONTOS ELEMZÉSEM A TÉMÁRÓL, NEM TUDOM HOGYAN RAKHATNÁM FEL IDE AZ OLDALRA. NEM KOMMENTKÉNT.

veny 2011.01.06. 13:50:15

@1954zsu: Semmi különös nem volt, nyilatkoztunk. :)
süti beállítások módosítása