HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

Rogán tévedése - avagy a tagok megtakarítása mégis a tagok magán tulajdona

2010.12.02. 00:10 Balla Szabolcs

Csodálozom, hogy Rogán Antal is nevét adja kellő tájékozottság nélkül a kormányzati hazugság propagandához. Nem volt bölcs dolog részéről, csak magát járatja le nyilatkozatával.

A kormány magánnyugdíjpénztári tagságra vonatkozó törvénymódosításai nem változtatták meg a tagok és a pénztárak jogviszonyát, mivel az a ptk több paragrafusát sértették volna. Kétoldalú szerződést ugyanis valamelyik érintett fél mondhat fel, afelől harmadik fél egyelőre nem rendelkezhet, még az állam sem. Ezért nem merte megkísérelni ezt a jelenlegi kormányzat sem, mivel a magántulajdon védelme onnantól megszúnt volna, precedenst teremtett volna bármilyen kétoldalú szerződés harmadik fél általi manipulációra. Nos, ezért választották inkább a tagok rákényszerítését elképesztően változatos hazug manipulációval az állami rendszerbe való úgymond önkéntes visszalépésre. Mert ezt tudják törvényesen megtenni.

Megtehette volna a pénztárak államosítását is, azonban abban az esetben nem költhetné el a tagok összegyújtött vagyonát kénye-kedve szerint folyó kiadásokra. Nem tudná mivel indokolni.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr682505520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsobacsi 2010.12.10. 08:57:48

biztos vagy abban, hogy a mégist külön kell írni?

Dr. Akula 2010.12.10. 15:37:22

Ugyanilyen ptk.-ba ütköző, tehát törvénytelen, hogy a "maradást" kell kinyilatkoztatni, mert a manyuppal nekem élő szerződésem van, azt csak mi ketten bonthatjuk fel. Nyilatkoznia annak kell, aki ki akar lépni a szerződésből! Ezt nem vizsgáltatja az AB-gal a Stabilitás? Nemhogy az AB, egy mezei bíró is elmeszelné, ha írnék OVi-nak, hogy ha nem nyilatkozik holnap délig, hogy maradni szeretne a bankjában, akkor én elveszem az összes számlán lévő pénzét! Mekkora hülyeség lenne?

manokaim 2010.12.10. 16:02:00

Már rengeteg megközelítésben elemezték sokan, helyesen, hogy miért abszurdum ez az eljárás egy jogállamban.
Egyet még nem hallottam. Ezen pénztárak tulajdonosai a pénztári tagok, vagyis ezek magánvállalkozások, versenyeznek a piacon egymással és most sajátos körülmények között az állami nyugdíjkasszával is.

manokaim 2010.12.10. 16:13:33

Manókáim! Hát ne legyünk már Sztropacsekek

manokaim 2010.12.10. 16:14:39

Az a megközelítés, ahogy a nyugdíjügyi szenátor győzködi a magán-nyugdíjpénztári tagokat, hogy az államnál nagyobb biztonságban van a pénzük, mint saját vállalkozásuknál – bájos. Emlékeztet Rejtő Jenőre. Privát Elek győzködi a kis Sztropacseket, adná át neki a pénztárcáját, hiszen tőle bármikor elrabolhatják, nincs biztonságban ott a zsebében. „De hát ki rabolna ki engem?” – kérdi elhaló hangon Szropacsek. „Én” – így a lakonikus, ám valóban meggyőző válasz.

Vehicular cyclist 2010.12.10. 20:49:15

"Ezért nem merte megkísérelni ezt a jelenlegi kormányzat sem, mivel a magántulajdon védelme onnantól megszúnt volna, precedenst teremtett volna bármilyen kétoldalú szerződés harmadik fél általi manipulációra. Nos, ezért választották inkább a tagok rákényszerítését elképesztően változatos hazug manipulációval az állami rendszerbe való úgymond önkéntes visszalépésre. Mert ezt tudják törvényesen megtenni."

Azt hiszem, hogy még ez is törvénybe ütközik. Nem csak az törvénytelen, hogy valakit vagy valakiket megtévesszenek. Még az is törvénytelen, ha a másik fél látja, hogy a partnere tévedésben van, és ebben a tévedésében megtartja. És megítélésem szerint az különösen súlyos, ha ezt az állam teszi, amelynek sokkal nagyobb erőforrásai vannak a szakértelem és hozzáértés megszerzésére, és mindenekelőtt abban, hogy az állam képes megváltoztatni olyan jogszabályokat, amiket nem állami szereplők nem tudnak. Ha az állam például azt hazudja, hogy megteheti, hogy a maradóknak megszünteti a nyugdíjjogosultságát, az hatványozott törvénysértés ahhoz képest, mintha ezt egy jött-ment zugügyvvéd, szélhámos vagy vajákos mondaná, akinek nincs ráhatása a törvényekre, és akikről nem feltételezi jóhiszeműenk az érintett állampolgár, hogy a közjót és személy szerint az ő javát szolgálja. Márpedig az állampolgár jogosan vélelmezi azt egy jogállamban, hogy az állam nem szélhámos csirkefogó, amelyik számára a törvény csak arra való, hogy arra hivatkozva rászedje a gyanútlan partenrét.

Hihetetlen, hogy idáig süllyedt ez az ország.

Vehicular cyclist 2010.12.10. 21:00:13

Hogy még világosabb legyen: ha egy magyar polgár a magyar bíróságokhoz fordulna azzal, hogy egy hétpróbás csirkefogó pilótajátékszervező olyanokat mond, mint most a kormány néhány képviselője nyugdíjügyben, akkor a bíróságoknak ezt a polgárt meg kellene védeniük, a szélhámost meg sittre vágniuk - nem Európában (ezeréves államiság, szent-koronatan) hanem egy közepesen korrupt banánköztársaságban, ahol valamit adnak azért a társadalmi nyugalomra a békés kizsákmányolás érdekében.
süti beállítások módosítása