HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

Végstádium /Olvasói levél a Magyar Narancs-ból/

2010.12.18. 00:21 azennyugdijam

"Ami igazán elképesztő

A magán-nyugdíjpénztári tagoknak 2011. január végéig személyesen kell nyilatkozniuk a kasszatagság mellett a regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóságon. Ha ezt nem teszik, akkor automatikusan visszakerülnek az államiba.
Azaz egy fennálló csak akkor maradhat az, ha erről külön nyilatkozni kell, különben államosítják. Ha ez precedens, a perspektívák elképesztők.
Ha 2011. január végéig nem nyilatkozom, hogy továbbra is törvényes feleségemmel akarok élni, akkor automatikusan elválasztanak tőle? Az asszony meg megy a közösbe?
Ha 2011. január végéig nem nyilatkozom, hogy továbbra is a tulajdonomban lévő lakásban akarok élni, akkor kilakoltatnak, és a lakás az államra száll?
Ha 2011. január végéig nem nyilatkozom, hogy továbbra is édesanyámat tekintem édesanyámnak, akkor automatikusan megfosztanak tőle, s mehetek a lelencbe?
Ha 2011. január végéig nem nyilatkozom, hogy továbbra is gyermekeimnek tekintem a gyermekeimet, akkor automatikusan elveszik őket, és állami gondozottak lesznek?
S akkor már semmi akadálya, hogy gyermektelenségi, lakástalansági agglegényadóval sújthassanak.
Ügyes.
Bár 2010 áprilisában a szavazásra jogosultak többsége nem nyilatkozott arról, hogy a Fideszt akarná. Akkor most hogy is van?
 

Bodó László"

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr442523140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.12.22. 21:54:39

Most valami párhuzamos dimenzióba kerültem? Hova lett az ezután következő lencsés poszt?

ABI 2010.12.29. 23:27:53

Ez az olvasói levél annyira, de annyira találó!
Be kéne mennem vmi kormányzati hivatalba megkérdezni, hogy mikor nyilatkozzak arról, hogy még szükségem van a cipőmre?
Vagy hogy továbbra is szeretnék levegőt venni?
Valamiért azt gondolom, arról nem kell nyilatkoznom, hogy fizessem az adómat, csendesen és lelkesen, ahogyan eddig tettem, de persze úgy tűnik, lassan minden másról kell.
Ezúton nyilatkozom arról, hogy szükségem lesz holnap is a cipőmre! Meg a kabátomra! (Hideg van.) Magyar is szeretnék maradni holnap is! Remélem, hogy lehet. Esetleg nyilatkozattétel nélkül is.
De ezek szerint bármely szerződésemet bátran felbontathatom egy harmadik féllel, mert most azt mutatják meg nekem, hogy ezt így kell. Ez így korrekt, helyes, "törvényes". Hihetetlen.
süti beállítások módosítása