HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

Ez a mese is hogy megváltozott

2011.01.14. 11:07 Kegyu452

Nos nem saját szerzemény, de úgy érzem itt a helye...

 A nagymama lélegzetvisszafojtva állt az ajtó mellett, két ráncos kezével erõsen szorította a Nemzeti Együttmûködési Nyilatkozat gondosan bekeretezett példányát és várt. Az ajtó lassan kinyílt és  kirajzolódott a farkas sziluettje. A nagymama megvárta, míg a farkas belopózott és irdatlan ütést mért a fejére a Nemzeti Együttmûködés Nyilatkozatával. Az ordas azonnal kimúlt. Na, erre legalább jó volt ez a szar, - gondolta a nagymama.

Behúzta a konyhába és szakszerûen  nekiállt földarabolni, az ordast, évek során elég rutint szerzett. A vadász jó pénzt ad az irhájáért a többi meg hosszú ideig elég lesz  kajának, hiszen Piroskát is meg kell vendégelni, mert három diplomával sem tud elhelyezkedni.

Közben a rádióból halkan szólt a Miniszterelnök  hangja, amint  vívmányként a szabad pálinka fõzést hirdette.

Anyád -  gondolta a nagymama, az öreg is abba halt bele, hogy otthon raklapból  fõzte a cefrét. Özvegyi nyugdíjat nem kapott, egészen pontosan semmilyen nyugdíjat se kapott, mert még nem volt 105 éves, ami a nyugdíjkorhatár.

Miközben a farkas darabjait gyömöszölte a fazekakba, csendesen átkozta azt a percet, amikor visszatért az állami nyugdíjrendszerbe, mert azt a kis pénzt, ami ott volt, örökölhette volna Piroska, ha esetleg nem érné meg a 105. évét.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr632582945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bagíra 2011.01.20. 13:55:20

Nahát, hogy mennyire beletaláltál!
Tudjátok, hogy bekerült az SZJA törvénybe a szépkorúak évi egyszeri juttatása (önkormányzat adhatja), mint adómentes jövedelem?
Eddig nem szerepelt, mert 90 éves embereknek a nyugdijon felül nem szokott bérjövedelme lenni, ezért nem is tartoztak az SZJA hatálya alá.
Felmerült bennem a kérdés, most miért került bele? Csak nem fogják egy "kicsit" megemelni a nyugdijkorhatárt?
süti beállítások módosítása