HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

Állam kontra 3 millió adózó állampolgár?

2010.12.02. 00:03 Balla Szabolcs

Elgondolkodtató, hogy a kormány mindenáron, most már nyilvánvalóan egyre erőszakosabb módon szembehelyezkedik a bejelentett munkaviszonyban dolgozó, jövedelme után adót fizető állampolgárok 3 milliós tömegével - akik fenntartják ezt az államot, akik munkájuk eredményével teremtik meg az állam terveinek fedezetét. Ma reggel olvastam, hogy  a magánnyugdíjpénztári hozam után ugyanúgy 16% SZJA-t kell majd fizetnünk, mint bármi más befektetés után. Úgymond, rájöttek a szakértők, hogy eddig ez joghézag volt.

No de, nem rendelkezem szabadon nyugdíjcélú megtakarításaim összegével, tehát még is sántít az érvelés. Nem vehetem ki, nem költhetem el idő előtt, ezt más, bölcs jogszabályok korlátozzák - a saját érdekemben.

Kormányunk, parlamentünk most azzal a húzó erővel helyzekedik szembe s igyekszik jogos tulajdonától és jussától megfosztani jogsértő módon, amely Magyarország jelenét és jövöjét tartja kezében. Te meg én és az a 3 millió társunk akkor is itt leszünk és dolgozni fogunk(ha nem leszünk munkanélküliek épp), amikor ők már másutt élvezik jólvégzett munkájuk gyümölcsét és kajánul röhögnek rajtunk. Azzal a 3 millió emberrel helyezkedik szembe, aki csak jogos jussát, magántulajdonát igyekszik védeni az Alkotmányban ma is rögzített joga iletve szíve igazságérzete alapján. Azokkal, akik nap mint nap elvégzik munkájukat, amelynek eredményeként ez az ország működik, fejlődik, él tegnap, ma és holnap is. Azokkal, akik nélkül a Parlament is csak egy magában tanácskozó ülésterem lenne, mivel ha nem áramlana az információ,ha nem lehetne közlekedni, vagy ha nem működne  wc, akkor nem tudna létezni, funkcionálni.

Figyelem! Nem a magántulajdonodhoz való jogodat vette el. Nem. Csupán meggátolta, hogy érvényesíthesd azt. A módosított Alkotmányban ott áll most is, hogy egyenlő mértékben védi a köz és magántulajdont. Nincs olyan, hogy a köz érdekében a kormány elveheti a magántulajdont, ezt jelenti egészen pontosan. Szóval jogod van hozzá, lobogtathatod a  passzust a parlament épülete előtt - csak épp semmi foganatja nincsen, mert nem fordulhatsz az Alkotmánybírósághoz. Meg van tiltva. Ez ám a jogállam, kérem.

Elgondolkodtató, hogy a hatalom arca mennyire nem változott meg 20 év "demokrácia" alatt sem - most újból kimutatja foga fehérjét. Csupán pár törvényt kellett "megigazítani", s máris itt a diktatúra újra.

A parlamentben tárgyalt következő évekre vonatkozó költségvetés kiadási oldalán semmilyen lényeges csökkentést nem hajtottak végre a 2 hónapja tartó költségvetési huzavona alatt. Mindeközben Te, én és még sok millió szavazó állampolgár arra kényszerül, hogy megszorításokat szenvedjen el, alkotmányunkban rögzített alapvető emberi jogainak megnyirbálása árán is. Magyarul: nem számítasz. Csak a pénz számít, amit az állam ki tud belőled vasalni. Mivel különb tehát a kapitalistánál, akit szerepénél fogva valóban a pénz motivál ? Semmivel, pont ez a baj. Az állam feladata lenne, hogy érdekeidet megvédje, különösen mint kisemberét, akinek kevés lehetősége van érdekei védelmére.

Érdekes, hogy jelenlegi vezetőink megalomániás tervei, képzelgései a szebb jövőről, nos nem az állampolgárok szebb jövőjéről szólnak. Üres ígéret e két szó "szebb jövő". Ha megfigyeled, a Te neved nem szerepel köztük. Aki a jelenben nem vesz figyelembe Téged, érdekeidet, alapvető emberi szükségeidet, s egyáltalán az emberi élethez való jogaidat, nos, attól ugyan milyen jövőt várhatsz ? Akaratát a végletekig Rád kényszeríti, most már csak azért is, hogy bizonyítsa: véghez viszi, amit akar. Most villant a foga fehérje, amit eleddig mézes-mázos mosolya mögé rejtett. Nem számít már, hogy Neked ez nem jó. Hogy megnyomorít ködös tervei oltárán. Csak eszközként használ, kihasznál mindaddig, amíg képes vagy dolgozni, amíg van mit elvennie Tőled, tőlem és a többi 3 milliótól.

Kérdem, hogy vajon nem az ember a legértékesebb a társadalomban ? Ha elkiabálod magad az utcán, a piacon, hogy "Hahó Társadalom, gyere segíteni, mert nem boldogulok egyedül, nehéz a táskám vagy kellene még egy ásó, s hozzá két segítő kéz!", vajon jön Mr. Társadalom, a kigyúrt szupermen és segíteni fog ? Nem láttam még. Ha viszont megkérsz pár embert, bizonyosan akad, aki segíteni fog. Mert ember vagy és ő is ember. Összetartozunk. És ez mindig így volt, amióta ember él a Földön.

Ennek fényében kérdezem, hogy azok az embernek látszó élőlények, akiket emberként emberi érdekeink, jobb létünk növelése érdekében szavaztunk meg országunk élére, s akik most a hatalom erejével szegik meg jogos akaratunkat, ők most micsodák ? Aki nem mer a szemedbe nézni, válaszolni kérdéseidre, mert hazugsággal hitet, hogy kevéske megtakarításodat elvehesse, de még ezt sem meri egyenesen, szemtől szembe felvállalni,  vajon ő milyen minőségében teszi ezt most? Emberként ? Vagy létezik valami titkos biológiai folyamat, amelynek során az ember lélektelenné géppé válik, midőn a parlamenti, miniszteri székbe beül ? Elgondolkodtató.

Mindenesetre, ne hagyjuk, azt mondom. Épp úgy 9 hónapra születtünk, épp úgy 2 lábon, felgyenesedve járunk, mint akik most politikusként felsőbbrendűnek mutatják magukat. És pontosan ugyanazok az emebri privilégiumok, jogok illetnek meg bennünket is, mint őket.

Ne feledjük: ők szolgálnak bennünket, nem mi őket. Legalábbis erről szól a demokratikus választás. Vagy kellett volna, hogy szóljon. Mindegy, az a lényeg, hogy valami nagyon nem stimmel.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr432478587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem vagyok birka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2010.12.11. 18:04:12

Egy Petőfi vers átköltésével kezdeném:Talpra magyar hí a haza, birkák legyünk vagy szabadok!Én ott leszek holnap,és ha te is úgy gondolod, hogy eleged van,hogy ma a nyugdíjam holnap pedig a bankszámlám politikából,akkor gyere te is ki a térre.Talán most még megállíthatjuk ezt a zsaroló,hazug,képmutató tolvajokat.
süti beállítások módosítása