HTML

Az én nyugdíjam

Tájékoztatás, információk a magánnyugdíj célú egyéni megtakarítások védelme érdekében, amelyek minden magánnyugdíjpénztári tag MAGÁN tulajdonát képező befektetések, akárcsak a bankszámlán elhelyezett és lekötött betétek. E jellegét mutatja, hogy ahhoz hasonlatosan örökölhető is. Magyarország jelenlegi Kormánya trükkös figyelemeltereléssel és megtévesztő nyilatkozataival igyekszik a 18 magánnyugdíjpénztárban mintegy 3 millió tag által 12 év alatt felhalmozott, mintegy 2800 milliárd(!) forintnyi befektetett vagyon törvényesített elsikkasztására. A legfontosabb tudnivaló e vagyonról, hogy mint magántulajdont, az állam nem államosíthatja, így a tagokat igyekszik meggyőzni, hogy megtakarításukat önként adják át az állami nyugdíjalapba, konkrét ellentételezés és törvényi garanciák nélkül. Ennek a tevékenységnek a megakadályozása e blog célja magánemberként.

Friss topikok

Egyértelmű "NEM" a nyugdíjtervre - AEGON közvéleménykutatás mintegy 4000 magánnyugdíjpénztári tag körében

2010.11.26. 13:33 azennyugdijam

Az AEGON Pénztárszolgáltató online felmérése szerint több, mint 4000 válaszadó 77%-a rossz döntésnek tartja a tagdíj elvonását az állami alapba. 67 százalékuk magánnyugdíjpénztári tag maradna és csupán 4 százalékuk választaná biztosan az állami nyugdíjalapba való visszalépést - derül ki az Index mai cikkéből. Megjegyzendő, hogy a nyilatkozók egyelőre csupán Matolcsy György szerdai ismertetőjére alapozhattak  véleményt, mivel a vonatkozó jogszabályt csak december 13-án nyújtja be a miniszter parlamenti szavazásra, addig pedig még kerülhet bele pár újabb csavar.

Újabb csalafinta trükknek tűnik az eddigi kapkodó rohamtempóhoz képest a közel 3 hetes várakozási idő, amely a törvényjavaslat december 13-i benyújtásáig hátravan. Kormányunk valószínűleg arra játszik, hogy kedves magyar honfitársaink figyelmét ezüsthéten már a karácsony békés előszele köti le, így nem fordítanak majd kellő figyelmet a törvényjavaslatba rejtett, fordított nyilatkozati rendre, miszerint annak kell nyilatkoznia, aki magánnyugdíjpénztári tag akar maradni. Amennyiben ezt a tag elmulasztja megtenni január 31-ig, úgy automatikusan visszalép az állami rendszerbe. Ez már szöges ellentétben áll a november 2-án hatályba léptetett törvény által biztosított szabad választás jogával. Legyünk résen!

 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azennyugdijam.blog.hu/api/trackback/id/tr342474652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajráargentína 2010.11.27. 02:23:50

Van itt lejjebb egy parlamenti email lista. Mielőtt komoly levélírásba fog valaki, nem árt tesztelni a címet, mert elég egyszerűen kezelik a problémát:

Date: Sat, 27 Nov 2010 02:03:20 +0100
From: ****************
To: sandor.hadhazy@parlament.hu
Subject: =?ISO-8859-1?Q?mag=E1nnyugd=EDj_intelligensebben?=

Your message cannot be delivered to the following recipients:

Recipient address: sandor.hadhazy@parlament.hu
Reason: Over quota

Original-recipient: rfc822;sandor.hadhazy@parlament.hu
Final-recipient: rfc822;sandor.hadhazy@parlament.hu
Action: failed
Status: 4.2.2 (Over quota)

kibiccc 2010.11.27. 18:19:23

A parlament december 13-án végszavaz a törvényekről, ...
nol.hu/gazdasag/20101126-az_akk-hoz_megy_a_penz

Tehát nem akkor nyújtják be, hanem akkor szavaznak.

A benyújtás pénteken megtörtént, lásd:

T/1817 A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=1817

Ott van pdf-ben a törvényjavaslat (Irományszöveg sor)

kibiccc 2010.11.27. 18:21:27

@hajráargentína: Megtelt a képviselő úr postaládája. Biztos sok hasonló levelet kapott már.

Anyámasszony_sanyija 2010.11.27. 23:38:06

@kibiccc: A képviselő úr nem olvassa a leveleket. A képviselő úr szarik azokra, akiket elvileg képvisel.
süti beállítások módosítása